6 středních brambor
3 velké cibule
6 vajec
2 dl olivového oleje
sůl
ředkvičky
sójová omáčka Wok
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky (tak 2 mm tlusté), cibuli nakrájíme na tlustší kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 dl olivového oleje (nešetřit, opravdu tak hodně), dáme do něj brambory, pečeme na mírném ohni, opatrně občas promícháme, aby se brambory propékaly rovnoměrně a nepřipekly se. Po cca 10 minutách přidáme cibuli a pokračujeme v občasném promíchávání. Osolíme. Až je cibule měkká a brambory měkké (dalších cca 20 minut) , tak to vypneme a směs přecedíme, abychom se zbavili oleje (olej netřeba vyhazovat, dá se použít na jiné další vaření). V míse rozmícháme vejce, přidáme do ní bramborovo-cibulovou směs, opatrně promícháme a necháme 10 minut odstát. Vysokou širokou nepřilnavou pánev (ne wok) vymažeme olejem, včetně stran, nejen dno, rozehřejeme, nalijeme do ní směs. Pečeme na mírném až středním ohni, dokud není tortilla zdola opečená a vejce ztuhlá minimálně do poloviny výšky tortilly. Vezmeme si talíř o průměru velkém jako je pánev, vyhodíme děti z kuchyně, zhluboka se nadechneme, talíř vzhůru nohama připlácneme na pánev, otočíme, tortilla by se měla oddělit a zůstat na talíři. Pánev otočíme zpátky normálně a tortillu z talíře sesuneme zpátky do pánve (prostě jsme ji otočili). Tortillu opečeme i z druhé strany. Dost na to, aby vejce kompletně ztuhla, ale aby se to nevysušilo. Hotovou tortillu krájíme na dílky jako dort.
3 velké cibule
6 vajec
2 dl olivového oleje
sůl
ředkvičky
sójová omáčka Wok
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky (tak 2 mm tlusté), cibuli nakrájíme na tlustší kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 dl olivového oleje (nešetřit, opravdu tak hodně), dáme do něj brambory, pečeme na mírném ohni, opatrně občas promícháme, aby se brambory propékaly rovnoměrně a nepřipekly se. Po cca 10 minutách přidáme cibuli a pokračujeme v občasném promíchávání. Osolíme. Až je cibule měkká a brambory měkké (dalších cca 20 minut) , tak to vypneme a směs přecedíme, abychom se zbavili oleje (olej netřeba vyhazovat, dá se použít na jiné další vaření). V míse rozmícháme vejce, přidáme do ní bramborovo-cibulovou směs, opatrně promícháme a necháme 10 minut odstát. Vysokou širokou nepřilnavou pánev (ne wok) vymažeme olejem, včetně stran, nejen dno, rozehřejeme, nalijeme do ní směs. Pečeme na mírném až středním ohni, dokud není tortilla zdola opečená a vejce ztuhlá minimálně do poloviny výšky tortilly. Vezmeme si talíř o průměru velkém jako je pánev, vyhodíme děti z kuchyně, zhluboka se nadechneme, talíř vzhůru nohama připlácneme na pánev, otočíme, tortilla by se měla oddělit a zůstat na talíři. Pánev otočíme zpátky normálně a tortillu z talíře sesuneme zpátky do pánve (prostě jsme ji otočili). Tortillu opečeme i z druhé strany. Dost na to, aby vejce kompletně ztuhla, ale aby se to nevysušilo. Hotovou tortillu krájíme na dílky jako dort.
Omyté ředkvičky rozkrájíme na půlky či čtvrtky (podle velikosti). V pánvi rozhřejeme trochu olivového oleje, třeba část toho, co nám zbyl, dáme do něj ředkvičky a polijeme je sójovou omáčkou a za občasného míchání opékáme. Není potřeba moc dlouho, ale dost na to, aby byly ředkvičky teplé až doprostřed. (Díky tepelné úpravě nejsou pálivé.)
Žádné komentáře:
Okomentovat