500 g fialových brambor
olivový olej
500 g mražených mořských plodů
1 velká červená paprika
3 snítky máty
Zálivka:
šťáva z půlky limety
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička sójové omáčky Wok
na špičku nože chilli
2x na špičku nože mletého koriandru
na malé kostičky nakrájený stroužek česneku
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a na olivovém oleji pečeme 30 minut v troubě na 180°. Mořské plody propláchneme pod teplou vodou, aby se rozmrazily a od sebe oddělily. Blanšírujeme asi 1 minutu. (Strčit je do vroucí vody, jakmile začnou měnit barvu, tak je vytáhnout a dát pod ledovou vodu. Voda s mořskými plody se před jejich vytažením nesmí začít znovu vařit.) Papriku nakrájíme na kostičky, ze snítek máty otrháme lístky a nasekáme je na kousky. V míse smícháme mořské plody, papriku a mátu, zalijeme zálivkou a promícháme.
olivový olej
500 g mražených mořských plodů
1 velká červená paprika
3 snítky máty
Zálivka:
šťáva z půlky limety
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička sójové omáčky Wok
na špičku nože chilli
2x na špičku nože mletého koriandru
na malé kostičky nakrájený stroužek česneku
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a na olivovém oleji pečeme 30 minut v troubě na 180°. Mořské plody propláchneme pod teplou vodou, aby se rozmrazily a od sebe oddělily. Blanšírujeme asi 1 minutu. (Strčit je do vroucí vody, jakmile začnou měnit barvu, tak je vytáhnout a dát pod ledovou vodu. Voda s mořskými plody se před jejich vytažením nesmí začít znovu vařit.) Papriku nakrájíme na kostičky, ze snítek máty otrháme lístky a nasekáme je na kousky. V míse smícháme mořské plody, papriku a mátu, zalijeme zálivkou a promícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat