úterý 31. ledna 2017

Palačinky se žampiony

 

1 hrnek mouky
1,5 hrnku mléka
1 vejce
slunečnicový olej
125 g žampionů
1 větší cibule
1 lžíce másla
1 vrchovatá lžička provensálského koření
sůl

Do mísy nasypeme mouku, postupně přiléváme mléko a přidáme vejce, mícháme, aby se neudělaly hrudky, až do řídkého těsta. Necháme odstát. Žampiony nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nahrubo. V pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme žampiony a necháme na mírném ohni za občasného míchání. Na druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej, pak na něj naběračkou nalijeme palačinkové těsto. Smažíme postupně z obou stran, dokud se na palačince neobjeví hnědé "puchýřky". Hotové palačinky osušíme ubrouskem od oleje. Žampionová směs byla hotová po usmažení dvou tlustších palačinek. Těsně před vypnutím ji posolíme, přidáme provensálské koření a důkladně promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat