pátek 20. ledna 2017

Polévka z červené čočky se zázvorem

 

1 hrnek červené čočky
2 lžíce sezamového oleje
1 větší cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce římského kmínu
4 cm čerstvého zázvoru
1 konzerva krájených rajčat (400 g)
1 citron
1,3 l vývaru
sůl
pepř

Červenou čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Cibuli nakrájíme najemno, prolisujeme česnek. Nastrouháme zázvor. V hrnci rozehřejeme sezamový olej, přidáme cibuli a česnek, za stálého míchání 5 minut restujeme. Přidáme římský kmín a zázvor, restujeme další minutu. Přidáme čočku, rajčata z konzervy a 3 plátky citronu. Promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme vařit 20 minut (čočka musí být měkká). Vypneme, podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme dochutit citronovou šťávou ze zbytku citronu, pokud je potřeba.

Žádné komentáře:

Okomentovat