čtvrtek 19. ledna 2017

Rajská polévka s kapáním

 

1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
0,5 l vody
0,1 l vývaru z mrazáku
400 g rajčatového pyré
1 cibule
1 hřebíček
2 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
1 špetka tymiánu
1 bobkový list
sůl
1 vejce
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce třtinového cukru
1–2 lžíce klasického octa

Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, chvilku mícháme na světlou jíšku. Za stálého míchání pomalu zalijeme vodou, aby se jíška rozpustila, přidáme vývar, přivedeme k varu. Nakrájíme cibuli najemno. Přidáme cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, hřebíček, tymián. Vmícháme rajčatové pyré, osolíme. Vaříme 15 minut. Vedle v misce smícháme vejce s hrubou moukou. Poté, co se polévka vařila 15 minut, kapeme po lžičkách těstíčko do polévky. Krátce povaříme. Dochutíme cukrem a octem.

Žádné komentáře:

Okomentovat