neděle 15. ledna 2017

Batátové pyré a quinoa s červenou řepou, žampiony a baby špenátem

 


BATÁTOVÉ PYRÉ

2 batáty
2 stroužky česneku
0,5 citronu
0,05 l neslazené mandlové mléko

Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kostky, 40 minut na páře. Hotové rozmixujeme s prolisovanými stroužky česneku, šťávou z půlky citronu a mandlovým mlékem postupně podle potřeby, aby to mělo správnou konzistenci.

QUINOA S ČERVENOU ŘEPOU, ŽAMPIONY A BABY ŠPENÁTEM
 

120 g quinoy
0,5 l vody
1,5 lžíce sójové omáčky Wok
2 střední červené řepy
250 g žampionů
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
0,5 lžičky chilli
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce bílého vinného octa
cca 50 g listů baby špenátu

Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce javorového sirupu
0,5 lžičky kurkumy

Quinou, vodu a 1 lžíci sójové omáčky přivedeme k varu, vaříme cca 15 minut, než je quinoa akorát a voda se vyvaří. Oškrábeme červenou řepu, nastrouháme najemno. Umyjeme žampiony, nakrájíme na tenčí plátky (já používám jenom hlavičky, bez noh). Do hrnce dáme olivový olej, prolisovaný česnek, kurkumu a chilli. Restujeme cca 2 minuty, dáváme pozor, aby se nespálil česnek. Přidáme červenou řepu, žampiony, 0,5 lžíce sójové omáčky a ocet. Restujeme, dokud řepa a žampiony rozumně nezměknou, občas promícháme. Vypneme, přidáme lístky špenátu a quinou, promícháme. Pak přidáme zálivku a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat