sobota 28. ledna 2017

Smajlíkové minipizzy

 

400 g polohrubé mouky
250 ml vlažné vody
1 balení sušeného droždí (7 g)
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje
3 velké špetky soli
200 g Lučiny
100 g parmezánu
2 vrchovaté lžičky provensálského koření
1 malá cuketa
1 hruška
50 g mraženého hrášku

Do vlažné vody nasypeme cukr, droždí a nalijeme olej, rozmícháme. Směs přilijeme k mouce, osolíme a necháme robota, aby z toho udělal těsto. V případě potřeby přidáme trochu mouky. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme cca hodinu kynout (aby zdvojnásobilo svůj objem). V menším hrnci přivedeme vodu k varu, nasypeme hrášek a vaříme 3 minuty. Okamžitě slijeme a hrášek dáme do studené vody. Nastrouháme parmezán nahrubo, smícháme ho s Lučinou a provensálským kořením. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, hrušku na tenké plátky (opatrně, má tendenci se v polovině přelomit napůl). Vykynuté těsto rozdělíme na osm stejných částí, ze kterých uděláme bochánky a necháme je ještě 10 minut kynout. Na plech dáme pečicí papír, přeneseme na něj bochánky, dnem hrnku je rozplácneme na pizzový tvar. Doprostřed naneseme sýrovou směs, přidáme cukety, hrušku a hrášky (jemně je přitiskneme, aby to drželo). Troubu rozpálíme na 230°, plechy tam co nejrychleji strčíme a pečeme 13 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat