500 g žampiónů
1 cibule
75 g másla
1,5 l vývaru nebo vody
1,5 lžíce mouky
1 lžička kmínu
200 ml smetany
sůl, pepř
Cibuli nakrájíme najemno. Žampióny nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přidáme žampióny, důkladně zamícháme a za občasného míchání necháme na mírném ohni 20 minut. Rozdrtíme kmín, přidáme do hrnce, promícháme a necháme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, rozmícháme a necháme chvilku zapražit. Postupně přiléváme vývar nebo vodu a důkladně rozmícháváme. Osolíme. Přivedeme k varu a necháme pobublávat na velmi mírném ohni 45 minut. Přilijeme smetanu, rozmícháme, přivedeme k varu a vypneme. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat