1 balení konzervované cizrny
1 cibule
1 balení konzervovaných rajčat
250 g sýra feta
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce řepkového oleje
2 lžičky provensálského koření
hrst černých oliv
jasmínová rýže
sůl
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu. Slijeme cizrnu a na malé pánvičce ji na řepkovém oleji opražíme. Cibuli nakrájíme najemno. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme konzervovaná rajčata a trochu vody a přivedeme k varu. Sýr feta rozkrájíme na větší kostky, vložíme do pánve k rajčatům a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Po rozpuštění přidáme provensálské koření, zamícháme, vložíme černé olivy, necháme lehce prohřát a vypneme. Vmícháme opraženou cizrnu.
Žádné komentáře:
Okomentovat