sobota 4. února 2017

Vepřový plátek v sójovo-zázvorové marinádě s batátovými chipsy

 

4 vepřové plátky
0,5 dl sójové omáčky Wok
4 lžičky třtinového cukru
2 cm zázvoru
0,5 hodně velkého batátu
olivový olej

V sójové omáčce rozpustíme třtinový cukr a nastrouháme do ní zázvor, důkladně promícháme. Do marinády naložíme vepřové plátky a necháme je v ledničce 1 den marinovat. Batátu nakrájíme na velmi tenké plátky. Do pánve nalijeme větší množství olivového oleje (dost na to, aby byl plátek batáty potopený). Olej rozehřejeme, pak do něj rozložíme plátky batáty a opékáme postupně z obou stran. Dáváme pozor, aby se olivový olej nepřepálil. Opečené batátové chipsy osušíme od oleje v papírovém ubrousku, aby nebyly příliš mastné. Když jsou batátové chipsy hotové, ve zbylém oleji opečeme marinované vepřové plátky. Do jiné malé pánvičky nalijeme marinádu, co nám zbyla po vyjmutí masa, přivedeme k varu a za stálého míchání trošku zredukujeme na omáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat