3 vepřové plátky
2 lžíce másla
2 větší cibule
300 g žampionů
jasmínová rýže
sůl
Cibuli nakrájíme na malé kousky. Od žampionů oddělíme nohy. Klobouky nakrájíme na plátky, nohy na menší kostičky. Osolíme plátky masa. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak vložíme plátky masa a opečeme z obou stran. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopené, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme. Po chvíli přidáme nakrájené nohy žampionů. Až maso změkne, přidáme plátky žampionů a dusíme dál. V případě potřeby podlijeme vodou. Hotovo je, když jsou žampióny i maso úplně měkké. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.
Žádné komentáře:
Okomentovat