pondělí 22. ledna 2024

Shakshuka

 


1 cibule

1 paprika

4 stroužky česneku

2 lžičky sladké papriky

1 lžička římského kmínu

0,25 lžičky chili

2 plechovky rajčat (loupaných či na kostičky)

6 vajec

olivový olej

sůl a pepř

1 malý svazek čerstvého koriandru nebo petrželky


Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na podobně malé kostičky jako cibuli. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a papriku a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku a římský kmín a za stálého míchání smažíme další 1 minutu. Do pánve nalijeme rajčata z plechovek, větší kusy případně rozšťoucháme vařečkou a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Pomocí vařečky uděláme ve směsi prohlubně a do každé z nich rozklepneme vajíčko. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 8 minut. Před podáváním ozdobíme nasekaným koriandrem či petrželkou.





Žádné komentáře:

Okomentovat